450g csiperke gomba
2 evőkanál olívaolaj
Csipet só
1 evőkanál növényi vaj
3 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál kakukkfű
Pirítóshoz:
2 szelet kenyér és 1db kisebb avokádó
1. Szeleteljük fel a gombát.
Egy serpenyőbe olívaolajjal és egy csipet sóval odarakjuk. 10 percig pirítjuk időnként kevergetve (a gomba engedje ki a levét).
2. Egy edényben keverjük össze a balzsamecetet, a vajat és kakukkfüvet. A gombát a serpenyőben közepes hőmérsékletűre hevítjük, majd a kikevert mixet ráborítjuk. Folyamatosan kevergetve addig főzzük míg be nem sűrűsödik és a gombák aranybarnák lesznek (5-10 perc)
3. Pirítsuk meg a kenyeret. Az avokadót meghámozzuk és összetörjük (pépesítjük).
4. Helyezzük az avokadót a pirítósra és szedjük a tetejére a gombákat. Friss kakukkfűvel és sóval ízesítjük.