Posted on: 2021.07.20. Posted by: Tenmag vegán Comments: 0

Hozzávalók:


1/2 teáskanál sütőpor (4g)
2 kg krumpli negyedelve
5 evőkanál olíva olaj (75ml)
1 kisebb csokor rozmaring (finomra aprítva)
3 közepes gerezd fokhagyma (aprítva vagy préselve)
Feketebors
1 kisebb csokor petrezselyem (darálva vagy apróra vágva)

1. Előmelegítjük a sütőt 200/230 fokra.
Forraljunk fel 2 liter vizet egy nagyobb lábasban. Adjunk hozza 2 evőkanál sót, szódabikarbónát és a krumplit majd kevergetjük.
Lassú tűzön addig főzzük míg a krumpli megpuhul.

2. Keverjük össze az olíva olajat, fokhagymát és feketeborsot egy serpenyőben és közepes lángon addig sütjük míg a fokhagyma aranybarnává nem válik (körülbelül 3 perc). Csepegtessük le a fölösleges olajat egy szűrőn át majd rakjuk félre a fűszerkeveréket.

3. Mikor a krumpli megfőtt, óvatosan csöpögtessük le őket és hagyjuk pihenni 1 percet. Tegyük át egy tálba, öntsünk rá egy kis olajat, majd ízesítsük sóval és borssal, rázzuk fel a tálat hogy a fűszerek egyenletesen befedjék a krumplikat.

4. A krumplikat egy sütőpapírra helyezzük majd egy tepsiben 20 percig sütjük.
Egy fém spatulával megforgatjuk és ropogós barnára sütjük (körülbelül 30-40 perc).

5. Helyezzük a kész krumplikat egy nagyobb mély tálba és adjuk hozzá a fűszerkeverékünket (Fokhagyma, rozmaring, petrezselyem), és tálaljuk.

Leave a Comment