Posted on: 2021.07.20. Posted by: Tenmag vegán Comments: 0

Egyszerű, de nagyszerű paradicsomos tészta:
3-4 fő részére

Hozzávalók:
-1 kisebb fej vöröshagyma (finomra aprítva)
-3 gerezd fokhagyma (darálva/préselve)
-1 konzerv hámozott paradicsom vagy püré
-Egy marék friss bazsalikomlevél – nagyobbra aprítva.
-1 evőkanál olívaolaj
-Só és bors ízlés szerint
A rostonsült paradicsomhoz:
-Kb 250g koktélparadicsom
-Olívaolaj
-Só és bors ízlés szerint

A paradicsomokat félbe vágjuk. Helyezzük őket egy tepsire a húsával felfele. Öntsünk rá az olívaolajat és szórjuk meg sóval, borssal. Helyezzük a sütőbe, 150 fokon lassan, 35-40 percig sütjük. A hőfokra ügyeljünk, ha túl magas akkor paradicsomszósz lesz belőle.

A paradicsomszósz: Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát. Dinszteljük aranybarnára, adjuk hozzá a fokhagymát, további 1 percig dinszteljük. Borítsuk bele a paradicsomkonzervet és alaposan keverjük össze. Lassú tűzön, fedő alatt további 20-25 percig főzzük. Végül adjuk hozzá a friss bazsalikomot, sót, borsot és további néhány percig főzzük.

Míg a szósz fő, tegyük oda főni a tésztát is a csomagolásán jelzett módón és ideig. Ha megfőtt, lecsepegtetjük majd a szósszal összekeverjük. A végén friss bazsalikommal és a grillezett paradicsommal díszítjük. Jó étvágyat hozzá!