Posted on: 2021.07.20. Posted by: Tenmag vegán Comments: 0

Könnyű vegán csicseriborsó rántotta.
Ennek a rántottának az íze, az állaga és a fehérje tartalma megegyezik egy tojásrántottáéval és ráadásul gluténmentes.

Hozzávalók:
– 65g csicseriborsó liszt
– 350ml víz
– 1/4 teáskanál kurkuma
– 1/2 teáskanál füstölt paprika
– 1 gerezd fokhagyma
– 3 evőkanál zöldségleves alaplé
– Fél fej lila hagyma
– 1/2 teáskanál fekete só

1. Keverjük össze a csicseriborsó lisztet, kurkumát, füstölt paprikát, és öntsünk hozzá 100ml vizet.
2. A maradék vizet öntsük egy lábasba egy csipet sóval.
3. Adjuk a vízhez a csicseriborsó masszát és 5 percig folyamatosan keverjük lassú tűzön, ügyeljünk arra hogy ne tapadjon le az edény aljára.
4. Amikor besűrűsödött vegyük le a tűzről és öntsük egy üvegedénybe.
5. Fél órára tegyük hűtőbe.